Čarolija Božića

10.12.2018. by

U subotu 8. prosinca 2018. godine u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu održano je natjecanje učeničkih zadruga na temu  “Čarolija Božića”.

Ovo natjecanje po četvrti je put organizirala Srednja škola Novi Marof, a obuhvatilo je izradu predmeta i božićnih ukrasa od ekološki prihvatljivih materijala.

Našu učeničku zadrugu Zdenček -SŠ Ludbreg su predstavljale učenice Ana – Marija Lilek iz 4.e razreda – Ekonomist i Matea Bahat iz 3. b razreda – Pekar te voditeljica zadruge Ivana Havaić Marković.

Čarolija Božića nastaje u krugu obitelji u duhu vjere prožeta ljubavi i mirom.

Božić je vrijeme zahvalnosti za sve životne darove, vjere u ljudsku dobrotu, ali i vrijeme nade u  bolje sutra.

Učenici iz sekcije Kuharstvo, slastičarstvo i pekarstvo mirisom i okusom domaćih kolača i kompota doprinijeli su svojim trudom u dočaravanju naše Čarolije Božića.

Sekcije Kulturna baština te Bio vrt & Kreativa  udružili su snage. Prvo u osmišljanju ukrasa, pa  sakupljanju prirodnih materijala (oraha, češera, lješnjaka, grančica, suhog cvijeća,slame…), odbačenih materijala (gumba i vune), a zatim i u izradi samih božićnih ukrasa, jaslica i čestitki, bilo je tu bojanja, ljepljenja, rezanja,  kombiniranja, ali i zajedničkog druženja u isčekivanju Božića.

Ne tako davno ispod bora djeca su uživala u igri na slami, a od darova veselili su se jabukama i možda ponekoj naranči…zahvalni na svemu što imamo ipak volimo naći poklon ispod bora jer i to je Čarolija Božića.

dav

dav Novi Marof (400x300)dav dav Zahvalnica (300x400)

Related Posts

Tags

Share This